Skip to main content
Fontgrootte: +

Nieuwe poppen

ZOH-Nieuws

Medio vorig seizoen werden we geconfronteerd met de mededeling dat de fabrikant van de houten poppen was gestopt. Doordat de ZOH een voorraad had kon het seizoen worden afgemaakt maar die voorraad is nu uitgeput. Na een lange zoektocht werd duidelijk dat eenvoudigweg bestellen bij een andere fabrikant niet haalbaar was. Sinds een paar maanden is er echter een houten pop op de markt die wij voortaan gaan gebruiken. Deze is vrijwel identiek aan de huidige pop. Ze zijn alleen 1 a 2 mm langer. De andere afmetingen zijn gelijk aan de bestaande dus de overgang zal weinig problemen opleveren.

De huidige poppen kunnen nog gebruikt worden. Er zijn ook nog oude poppen beschikbaar die wel duurder zijn omdat deze stuk voor stuk handmatig gemaakt worden op kleine schaal. Heeft de speeltafel veel nieuwe poppen nodig dan kan men beter alle poppen vervangen door de nieuwe. Moeten er slechts 1 of 2 poppen vervangen worden kan men overwegen een oude pop aan te schaffen. 

Men kan dus of met nieuwe poppen spelen of met oude. Een mix is niet mogelijk. 

Wil iemand eens oefenen met de nieuwe poppen dan kan dat. In principe kan er elke vrijdag geoefend worden in het bondslokaal, cafe Dierks Hoogstraat 65 in Landgraaf vanaf 14.00 uur. Daar is 1 speeltafel uitgerust met de nieuwe poppen.

Meer uitleg volgt op de jaarvergadering die zondag 25 juni gehouden wordt om 14.00 uur in het bondslokaal.

Welcome, Israel
Results and Photos of Foos Cave Dammam Open - ITSF...