Skip to main content

Uitleg

De NTVB hanteert de volgende nationale ranglijsten:

• Heren
• Dames
• Junioren
• Senioren

Junior ben je als je op 31 december van dit jaar nog geen 19 jaar zult zijn.

Senior ben je als je op 31 december van het voorgaande jaar 50 Jaar of ouder was.

 

De nationale ranglijsten worden normaal gesproken per seizoen (jaarlijks) gevormd. Per seizoen worden Challenger-Toernooien en in Nederland georganiseerde ITSF-Toernooien meegeteld. 

Voor het seizoen telt de eerste dag van de start van een toernooi, het seizoen van 2024 loopt van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024

Alle toernooien, die door de NTVB-Sportcommissie zijn goedgekeurd en waarvan de uitslag door de organisator voor 7 januari 2025 per e-mail bij ranglijstverantwoordelijke in voorgeschreven format zijn aangeleverd, tellen mee voor de ranglijst. Alle spelers, die door de aangesloten bonden voor toernooiaanvang gemeld zijn als lid, krijgen punten voor de ranglijst. (onafhankelijk van woonplaats binnen/buiten Nederland). 

De uitslagen van de dubbeldisciplines komen in de algemene nationale ranglijst. Voor alle spelers tellen de 6 beste resultaten.

Het maximale aantal punten, dat bij een toernooi kan worden behaald, stijgt met het aantal deelnemers. De exacte wiskundige formule:

VerteilungR(pow(max(min(n, 200), 2) * 10, 0.7), p, max(min(n, 200), 2), m)

Variables: n = Participants, p = Plaats, m = Multiplier of rating and in doubles possibly additionally reduced rating 

Function distribution(r, p, n, m): r = Punten maximum, p = Plaats, n = Participants, m = Multiplier

 

Resultaten behaald in de Open disciplines door dames, junioren of senioren komen in hun eigen ranglijst en worden met het volledig aantal behaalde punten geteld, maar alleen dan wanneer (in geval van dubbels) de partner waarmee gespeeld is, tot dezelfde categorie behoort. Is de partner uit een andere categorie, dan worden slechts 2/3 van het puntenaantal toegekend. 

De plaats op de ranglijst aan het einde van het seizoen bepaalt afvaardiging naar de World Championships. Deze en andere manieren om zich daarvoor te kwalificeren zijn  onder “kwalificatie World Championship” uitgelegd.

Kwalificatieregels WK:   klik hier

Punten behaald op een NK worden met een factor 4 vermenigvuldigd, in Nederland gehouden ITSF (Master- en Pro-) toernooien worden met een factor 2 vermenigvuldigd.  Alle Challengers worden met factor 1 gewaardeerd.

Info over Challengers: klik hier