Uitleg

De NTVB hanteert de volgende nationale ranglijsten:

• Heren
• Dames
• Junioren
• Senioren

Junior ben je als je op 31 december van het voorgaande jaar niet ouder dan 19 jaar was.

Senior ben je als je op 31 december van het voorgaande jaar 50 Jaar of ouder was.

 

De nationale ranglijsten worden normaal gesproken per seizoen (jaarlijks) gevormd. Per seizoen worden Challenger-Toernooien en in Nederland georganiseerde ITSF-Toernooien meegeteld. 

Voor 2020 en 2021 hebben we een uitzondering gemaakt:  ivm het geringe aantal toernooien in 2020 en 2021 EN het uitvallen van de WK in 2021, hebben we besloten om de jaren 2020 en 2021 als 1 seizoen te behandelen.

Voor het seizoen telt de eerste dag van de start van een toernooi, het seizoen van 2020-2021 loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021 

Alle toernooien, die door de NTVB-Sportcommissie zijn goedgekeurd en waarvan de uitslag door de organisator voor 7 januari 2022 per e-mail bij ranglijstverantwoordelijke in voorgeschreven format zijn aangeleverd, tellen mee voor de ranglijst. Alle spelers, die door de aangesloten bonden voor toernooiaanvang gemeld zijn als lid, krijgen punten voor de ranglijst. (onafhankelijk van woonplaats binnen/buiten Nederland). 

De uitslagen van de dubbeldisciplines komen in de algemene nationale ranglijst. Voor alle spelers tellen de 6 beste resultaten.

Het maximale aantal punten, dat bij een toernooi kan worden behaald, stijgt met het aantal deelnemers. De exacte wiskundige formule:

VerteilungR(pow(max(min(n, 200), 2) * 10, 0.7), p, max(min(n, 200), 2), m)

Variables: n = Participants, p = Plaats, m = Multiplier of rating and in doubles possibly additionally reduced rating 

Function distribution(r, p, n, m): r = Punten maximum, p = Plaats, n = Participants, m = Multiplier

 

Resultaten behaald in de Open disciplines door dames, junioren of senioren komen in hun eigen ranglijst en worden met het volledig aantal behaalde punten geteld, maar alleen dan wanneer (in geval van dubbels) de partner waarmee gespeeld is, tot dezelfde categorie behoort. Is de partner uit een andere categorie, dan worden slechts 2/3 van het puntenaantal toegekend. 

De plaats op de ranglijst aan het einde van het seizoen bepaalt afvaardiging naar de World Championships. Deze en andere manieren om zich daarvoor te kwalificeren zijn  onder “kwalificatie World Championship” uitgelegd.

Kwalificatieregels WK:  klik hier

In Nederland gehouden ITSF International, Master- en Pro-Toernooien worden met een factor 2 vermenigvuldigd (dubbel aantal punten). Punten behaald op een zogenaamde “NTVB-Challenger” worden met een factor 1,5 gewaardeerd. Alle andere Challengers worden met factor 1 gewaardeerd.

Info over Challengers: klik hier

All rights Reserved.
Privacy statement (AVG/GDPR)