Skip to main content

Uitleg competitie

Verschillende regionaal georganiseerde competities. 

In Nederland wordt binnen de NTVB wekelijks in competitieverband getafelvoetbald. Deze competities worden georganiseerd door de regionale bonden.

Er wordt in teamverband tegen elkaar gespeeld. Dit op verschillende niveaus, per regio georganiseerd en op verschillende tafels. De spelregels zijn in grote lijnen allemaal hetzelfde, gebaseerd op de regels van de ITSF.

Bij de ZOH wordt op houten Topper tafels gespeeld. Een team bestaat uit 4 koppels die wedstrijden spelen tot de 16 goals.

Bij TBNL wordt gespeeld in 2 klassen op verschillende (kunststof) voetbaltafels (“Multitable”). De wedstrijden bestaan uit het winnen van een aantal sets die tot de 5 gaan. De teams spelen tegen elkaar in koppels van verschillende samenstelling en soms ook 1 tegen 1.

De teams bij SBZL speelt dubbels en enkels op Leonhart tafels, 3 sets to 5 goals, iedere sets telt mee voor de einduitslag..

Clubfoos organiseert geen traditionele competitie maar zeer regelmatig toernooitjes die meetellen voor de jaar-ranking. Ook deze wedstrijden worden gespeeld op Leonhart en best of 3/5 sets tot 5 goals.

Headline