Skip to main content
SEPT
16

Topper gezocht!

Aangezien TVC de Bulldozers binnenkort hun Topper kwijtraken zoeken zij met spoed een nieuwe. Weet iemand, of heeft iemand, een Topper te koop staan dan laat dit even weten! Mocht je geen contactgegevens hebben van de Bulldozers dan kun je ook een bericht sturen naar een bestuurslid van de ZOH.

SEPT
12

Route naar Eys

Aangezien de weg van Simpelveld naar Eys is afgesloten dienen de verenigingen die een uitwedstrijd bij Blauw-Wit hebben rekening te houden met extra reistijd. Het schijnt nog wel mogelijk te zijn via wat kleine weggetjes maar als je hier niet bekend bent is het beter om de omleidingen te volgen. 

AUG
26

De overschrijvingen

De volgende spelers zijn naar een andere vereniging gegaan.
H Theunissen         Beat Boys- Bulldozers

K van Wagenveld   Oud Bocholtz- Blauw-Wit 2

M van Hommerig    Oud Bocholtz- Blauw-Wit 2

S Stalmans             Oude Heide 2- Bok

J Knubben              Oude Heide 2- Bok

M Smeets               Bok- Ricky's Pub 3

J Ubachs                Heukske- Dingus 1

B Smolenaers        Oude Heide 2- Ricky's Pub 3 onder voorbehoud

H de Vries              Tepke- Hakkers

F Bruijnen              Helke- Boskai

A van Dijk               Dingus- Wolfjes

D Coenen               Heukske- Ricky's Pub 1

D Lehmann             Ricky's Pub 3- Oude Heide 2 

F Stitzinger             Komiek- Kokerel

AUG
18

Bekerloting

Vrijdag 29-09-2023 is de eerste algemene bekerronde. De loting is op zaterdag 26-08-2023 in het bondslokaal om 14.00 uur. Het adres is Hoogstraat 65 in Landgraaf. Aanwezigheid is niet verplicht maar elk lid is welkom om deze bij te wonen!  

JULI
20

Competitie indeling ZOH seizoen 2023-2024

Zojuist is de competitie indeling voor het komende seizoen 2023-2024 gepubliceerd. Door het wegvallen van enkele verenigingen zijn we helaas genoodzaakt om de 3e klasse te laten vervallen. 

Voor het nieuwe seizoen hebben zich 44 teams aangemeld, waardoor er gekozen is voor 4 klasses van 11 teams. 

De kampioen van de overgangsklasse, Ut Helke 1, promoveerd naar de Hoofdklasse.

De kampioen van de 1e klasse, Boskai 3 promoveert naar de overgangsklasse, maar ook de nummers 2, 3 en 4 (Eijsden 2, Dingus 1 en Im Weissen Rossl 1) van de 1e klasse van vorig seizoen schuiven een klasse omhoog, om de overgangsklasse te kunnen aanvullen tot 11 teams.

Hetzelfde geldt in de 1e klasse van komend seizoen. Naast de kampioen van de 2e klasse vorig seizoen, A Jen Kirch 1, zijn ook de nummer 2, 3 en 4 (Fratelli 2, Blauw Wit'62 3 en 't Brook 1) van de 2e klasse van vorig jaar gepromoveerd naar de 1e klasse, alsmede ook de kampioen van de 3e klasse van vorig seizoen (Eijsden 3). De 1e klasse wordt gecompleteerd door het nieuwe team De Kokerel 1.

Hierdoor kunnen we 4 gelijke klasses van 11 teams genereren, waardoor ook iedereen evenveel wedstrijden speelt dit seizoen.


De indeling kunnen jullie vinden via hier.

Het competitieschema zal begin volgende week gepubliceerd worden.

JUNI
23

Officiële eindstand Top 100 seizoen 2022-2023

Zoals bekend is de Top 100 zoals deze op de site wordt getoond niet compleet, aangezien de reservespelers die invallen in een partij hierin niet meegeteld worden. Op het eind van het seizoen worden deze invalbeurten alsnog verwerkt in de officiële eindstanden van de Top 100 en separaat gepubliceerd. Daarnaast is er nog een ander aspect wat impact heeft op de weergave op de site en gecorrigeerd moet worden voor de officiële stand: de extra 2e partij die spelers in elke klasse konden spelen. Eerlijkheidshalve tellen deze partijen uiteraard niet mee voor de Top 100.

Hierbij de officiële top 3 eindstanden van alle klassen. De top 3 per klasse is direct weergegeven, het totale klassement van elke klasse kun je als PDF downloaden.

 Hoofdklasse:

Overgangsklasse:

 1e klasse:

 2e klasse:

 3e klasse:

JUNI
20

Nieuwe poppen

Medio vorig seizoen werden we geconfronteerd met de mededeling dat de fabrikant van de houten poppen was gestopt. Doordat de ZOH een voorraad had kon het seizoen worden afgemaakt maar die voorraad is nu uitgeput. Na een lange zoektocht werd duidelijk dat eenvoudigweg bestellen bij een andere fabrikant niet haalbaar was. Sinds een paar maanden is er echter een houten pop op de markt die wij voortaan gaan gebruiken. Deze is vrijwel identiek aan de huidige pop. Ze zijn alleen 1 a 2 mm langer. De andere afmetingen zijn gelijk aan de bestaande dus de overgang zal weinig problemen opleveren.

De huidige poppen kunnen nog gebruikt worden. Er zijn ook nog oude poppen beschikbaar die wel duurder zijn omdat deze stuk voor stuk handmatig gemaakt worden op kleine schaal. Heeft de speeltafel veel nieuwe poppen nodig dan kan men beter alle poppen vervangen door de nieuwe. Moeten er slechts 1 of 2 poppen vervangen worden kan men overwegen een oude pop aan te schaffen. 

Men kan dus of met nieuwe poppen spelen of met oude. Een mix is niet mogelijk. 

Wil iemand eens oefenen met de nieuwe poppen dan kan dat. In principe kan er elke vrijdag geoefend worden in het bondslokaal, cafe Dierks Hoogstraat 65 in Landgraaf vanaf 14.00 uur. Daar is 1 speeltafel uitgerust met de nieuwe poppen.

Meer uitleg volgt op de jaarvergadering die zondag 25 juni gehouden wordt om 14.00 uur in het bondslokaal.

JUNI
11

Verplaatsing vergadering

De algemene jaarvergadering die vrijdag zou plaatsvinden moet verplaatst worden. De nieuwe datum is zondag 25 juni geworden om 14.00 uur. Deze late wijziging zal wellicht niet voor iedereen goed uitkomen dus de vergadering is deze keer NIET boeteplichtig. Voordelen zijn er ook, de bekers kunnen dan uitgereikt worden en Pinkpop is voorbij.  De locatie is als vanouds het bondslokaal, Hoogstraat 65 in Landgraaf. 

JUNI
10

Uitslagen

De finales waren dit seizoen erg spannend met maar liefst drie overwinningen op doelsaldo. Alle deelnemers bedankt voor de sportief verlopen avond!

Hoofdklasse, Hakkers- Blauw-Wit 1 winst voor de Hakkers op doelsaldo

Overgangsklasse, Helke- Tepke winst voor t Tepke op doelsaldo

Eerste klasse, Dingus 1- Boskai 3 winst voor Boskai 3 op doelsaldo

Tweede klasse Dingus 2- Blauw-Wit 3 5-3 voor Dingus 2

Derde klasse,  Bok- Eijsden 3 5-3 voor de Bok

MEI
23

Inschrijving 2023-2024

Wij krijgen veel vragen over hoe de nieuwe indeling eruit komt te zien. Om deze vragen te kunnen beantwoorden moeten we eerst weten welke verenigingen weer zullen meespelen. De inschrijvingsperiode loopt dit jaar nog tot en met zondag 16 juli. Spoedig hierna zal dan de indeling bekend worden gemaakt en gaat de competitie 2023-2024 medio september weer van start!

APR
20

Uitslagen Open Limburgs Kampioenschap 2023

Hierbij de uitslagen van het Limburgs Kampioenschap 2023. Dank aan TVC Pipo Boys en  Fransen Milieutechniek voor de uitstekende organisatie.
Open Ronde:                                                 Hoofdklasse:

1. H Habets- D Smits                                     E Starren- M Smit

2. T Bartholome- Moonen                              F Gouders- J Naranjo

3. R Eykenboom- G Ubachs                          R Eykenboom- G Ubachs

Overgangsklasse:                                         Eerste Klasse:

1. A Daenen- N Daemen                              J Fumagalli- B Pratillo

2.M Smeets- T Abels                                    J Kazmirczak- L Hertogs

3. J Franssen- H Monsuwe                          L Ploumen- T Fransen

Tweede en Derde Klasse:

1. P Brinkhoff- M Mullenders

2. R Koussen- R Stevens

3. A Vermeer- P Zanders 

MRT
13

Open Limburgse Kampioenschappen 2023

Op vrijdag 7 april zal er weer het Open Limburgs Kampioenschap gehouden worden. De organisatie ligt weer in handen van TVC Pipo Boys. De locatie is cafe t Stroatje, Eygelshovenerweg 4 in Landgraaf.

Minimaal 1 of 2 voorrondes gevolgd door de open ronde en rondes in de eigen klasse.

Voorinschrijven kan tot 6 april door € 10 per persoon over te maken naar NL80 RABO 0171700449 o.v.v. Pipo Boys Landgraaf, LK met de namen en indien van toepassing de klasse.

Inschrijven op 7 april is mogelijk van 19.00 tot 19.45 uur voor € 12,50 per persoon.

De wedstrijden beginnen om 20.00 uur. 

FEB
08

Cafe de Komiek gesloten

Zeer binnenkort is cafe de Komiek gesloten. Vandaar dat de daar spelende verenigingen verhuisd zijn of nog gaan verhuizen.

Vanaf vrijdag 10 februari ( Beat Boys-Op de Bosch) speelt TVC Beat Boys in het bekende cafe Boskai in Maastricht.

Vanaf vrijdag 24 februari ( Komiek-Bekker 1) speelt TVC de Komiek in cafe de Notenbalk. Dat  is gevestigd in de Sint Catharinastraat 12, 6235 BE in Ulestraten.

De TVC Bulldozers gaan spelen in de voormalige kantine van VNB, de voetbalvereniging. Adres is : Burgemeester Limpensweg 1 A  postcode 6223 AR Borgharen. Het lokaal is geopend vanaf 20.00 uur.

JAN
24

Toernooi TVC Oud Genhei

Deze keer komt TVC Oud Genhei met een leuk initiatief. Zij organiseren een toernooi op zaterdag 28 januari vanaf 15.00 uur. Alle info staat op de poster.

JAN
18

Carnavalstoernooi

Vrijdag 17 februari is er geen competitie i.v.m. carnaval. Toch zin om te spelen? Bekijk de poster voor alle info. 

JAN
05

Tweede klasse ZOH

Helaas heeft Boskai 4 zich teruggetrokken uit de competitie. Alle wedstrijden in de tweede klasse en de beker tegen Boskai 4 vervallen. 

DEC
23

Uitleg Play-Offs ZOH

Zoals bekend spelen de Overgangsklasse en de 3e klasse na de reguliere competitie verder volgens het play-off systeem.

Hoe werkt dit precies?

De Top 4 speelt in de zgn. Play-off Kampioen. Zij spelen dus om het kampioenschap en evt. promotie plaatsen.

De nummers 5 t/m 8 spelen in de zgn. Play-off Degradatie. Hierin wordt dus voor de overgangsklasse bepaald wie er degradeert.

Puntentelling

Iedereen neemt de helft van de punten uit de reguliere competitie mee. Op de website wordt dit vertaald naar minpunten.


De nummer 1 uit de reguliere competitie begint de play-offs met 0 punten. De overige teams krijgen minpunten uitgedeeld naar ratio van hun achterstand in de reguliere competitie op de nummer 1.

Voorbeeld:

Eindstand reguliere competitie:

1. Ut Helke 1 met 20 pnt --> gehalveerd 10 pnt
2. 't Tepke 1 met 18 pnt --> gehalveerd 9 pnt
3. DAT Boys 1 met 16 pnt --> gehalveerd 8 pnt
4. Fratelli 1 met 14 pnt --> gehalveerd 7 pnt

De beginstand van de play-offs zou dan als volgt zijn:

1. Ut Helke 1 met 0 pnt
2. 't Tepke 1 met -1 pnt
3. DAT Boys 1 met -2 pnt
4. Fratelli 1 met -3 pnt

Na de halvering van de punten uit de reguliere competitie worden halve punten naar boven afgerond, dus indien in het bovenstaande voorbeeld 't Tepke 19 pnt i.p.v. 18 pnt zou hebben na de reguliere competitie, zou de situatie als volgt worden:

Eindstand reguliere competitie:

5. Ut Helke 1 met 20 pnt --> gehalveerd 10 pnt
6. 't Tepke 1 met 19 pnt --> gehalveerd 9,5 pnt, afgerond naar boven 10 pnt
7. DAT Boys 1 met 16 pnt --> gehalveerd 8 pnt
8. Fratelli 1 met 14 pnt --> gehalveerd 7 pnt
De beginstand van de play-offs is dan als volgt:

5. Ut Helke 1 met 0 pnt
6. 't Tepke 1 met 0 pnt
7. DAT Boys 1 met -2 pnt
8. Fratelli 1 met -3 pnt

Bovenstaande geldt ook voor de nummers 5 t/m 8, waarbij de nummer 5 met 0 punten de play-off Degradatie begint en de nummers 6 t/m 8 met minpunten naar ratio starten.

Gelijke stand?

Als er op het einde van de play-offs een gelijke stand is tussen 2 teams op plekken die van belang zijn voor het kampioenschap, promotie of degradatie, wordt er eerst gekeken naar de reguliere competitie in de onderstaande volgorde:


1. Halve punten verkregen door bovenstaande afronding worden afgetrokken
2. Totaal aantal punten uit de reguliere competitie
3. Onderlinge resultaat van de 4 wedstrijden tussen betreffende teams gedurende de gehele competitie (dus regulier seizoen & play-offs)
4. Indien dan nog geen beslissing is gevallen volgt een beslissingswedstrijd op neutraal terrein.

Nog vragen of onduidelijkheden? 

Mail een van de bestuursleden en we proberen je vragen te beantwoorden, zodat iedereen weet waar hij/zijn aan toe is in de play-offs! 

DEC
15

Kersttoernooi Dingus

Vrijdag 23 december is het weer zover, het kersttoernooi bij Dingus!  

DEC
05

Verplaatsing i.v.m. WK voetbal

Aanstaande vrijdag 9 december om 20.00 uur speelt het Nederlands elftal de kwartfinale van het WK voetbal. Veel, erg veel leden hebben aangegeven deze wedstrijd niet te willen missen. Vandaar dat de ZOH alle wedstrijden gaat verplaatsen zodat iedereen naar Oranje kan kijken.

De wedstrijden van de hoofdklasse, eerste klasse en tweede klasse gaan van 9 december naar 28 april.

De wedstrijden van de overgangsklasse en de derde klasse gaan van 9 december naar 10 februari.

De 4de algemene bekerronde en 3de terugvalronde gaat van 28 april naar 5 mei.

Hierdoor is het wel zo dat de ZOH geen andere wedstrijden meer kan verplaatsen. Mocht daar aanleiding voor zijn dan dienen de verenigingen hier zelf onderling uit te komen.

Alvast veel kijkplezier toegewenst!

NOV
27

Bondskoppeltoernooi 2022

De uitslag van het bondskoppeltoernooi 2022 dat werd gespeeld op vrijdag 25 november 2022 door 60 koppels:

Algemene Ronde:

1. Rowan Smeets - Bas Jongen Blauw Wit' 62 1
2. Mike Moonen - Rick Hanssen Blauw Wit' 62 1

Hoofdklasse:

1. Jurgen Stevens - Thei Conjour De Bekker 1
2. Bryan Ramaekers - Dennis Wenders Blauw Wit' 62 1

Overgansklasse:

1. Hans Monsuwe - Jo Franssen 't Tepke 1
2. Sandro Gelissen - Sven Schmitz De Bekker 2

1e Klasse:

1. Rinaldo Bovens - Jeffrey Martinali Op de Bosch - Boskai 3
2. Bert Eggen - Richard Janssen Pipo Boys 1

2e Klasse:

1. Maurice Mullenders - Pascal Brinkhoff Blauw Wit' 62 3
2. Kai Sintzen - Leon Bleijleven Fratelli 2

3e Klasse:

1. Roel Wolters - Nick Wintjens Eijsden 3
2. Danny Verdonschot - Marco Franken De Bekker 3