Skip to main content
APR
12

Ook deze maand weer een toernooi voor amateurs en beginnende tafelvoetballers in Café Dingus!

Getagged in:
MRT
06

LK Tafelvoetbal 2024

Datum 29-03-2024
Locatie
Cafe 't Stroatje, Landgraaf
Voorinschrijven
tot 28-3-24 10 euro p.p. NL80RABO0171700449 t.n.v. Pipo Boys o.v.v. LK en naam deelnemers en klasse
Contact adres

Programma

19:00 - 19:45 uur
Inschrijven bij de organisatie (12.50 euro p.p)
20:00 uurAanvang toernooi

Additionele toernooi informatie

Toernooi flyer
Voor meer informatie verwijzen we naar de toernooi flyer.


MRT
06

TVC t Helke teruggetrokken

Per direct is TVC t Helke uitkomende in de hoofdklasse gestopt. 

JAN
22

Jubileumtoernooi ZOH

Op vrijdag 1 maart organiseert de ZOH een jubileumtoernooi ter ere van het 60-jarig bestaan van de TVB Zuid-Oost-Hoek. Aanvang is om 20.15 uur en de inschrijving is van 19.00 tot 19.45 uur in het bondslokaal, cafe Dierks aan de Hoogstraat 65 in Landgraaf. De kosten voor deelname bedragen 5 Euro p.p. en hiervoor krijgt men 2 consumptiebonnen waardoor deelname in principe kosteloos is. Voorinschrijven kan t/m donderdag 29 februari en wordt om organisatorische redenen aangeraden. Daar ook de ZOH op de kleintjes moet letten zijn er geen prijzen maar krijgen de 4 finalisten wel een kleine attentie ter herinnering.

Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt gespeeld in poules van 4 waarbij koppels van een lagere klasse, per klasse verschil, 1 goal voorsprong krijgen. Een koppel uit de Eerste klasse krijgt dus een 2-0 voorsprong als ze tegen een koppel uit de Hoofdklasse spelen. Zo speelt ieder koppel minimaal 3 wedstrijden. De nummers 1 en 2 gaan door en gespeeld wordt tot de 11.

Voorinschrijven ( 5 Euro p.p.) kan door het inschrijvingsgeld over te maken naar : NL89 RABO 0117819794 onder vermelding van het deelnemende koppel.

Met vriendelijke groet, P Roeleveld ZOH

p.s. op 29 maart is het Limburgs Kampioenschap bij Pipo Boys.

JAN
18

Bekerronde 19-01 afgelast!

Er is een code geel afgegeven ivm ijzel die tot vrijdag middernacht geldig is. Secundaire wegen zijn en blijven glad dus is het ZOH  bestuur van mening dat het onverantwoord is om 's avonds de weg op te gaan als dat niet echt noodzakelijk is. De bekerronde gaat dus naar een andere nog te bepalen datum. 

Toevoeging, wij weten niet hoe de situatie morgenavond in heel Zuid-Limburg is. Mochten twee teams besluiten om wel te willen spelen omdat het weer voor hun geen problemen oplevert dan kunnen deze teams gewoon spelen. Het mag dus wel maar moet niet. 

JAN
17

Carnavaleske Gezelligheid: Tafelvoetbal Toernooi bij Café Dingus in Heerlen!

Op vrijdag 9 februari staat er een sprankelend evenement op de planning bij Café Dingus in Heerlen: het Carnavals Tafelvoetbal Toernooi! Een gezellige avond vol sportiviteit en plezier, waar iedereen van harte welkom is.

Datum: Vrijdag 9 februari
Tijd: toernooi begint om 20.00 uur

Of je nu een doorgewinterde tafelvoetbalspeler bent of gewoon zin hebt in een leuke avond uit, dit evenement is voor jou.

Het toernooi biedt niet alleen de kans om je tafelvoetbalskills te laten zien, maar ook om nieuwe vrienden te maken en te genieten van de warme sfeer van Café Dingus. Hoewel er geen officiële dresscode is, moedigen we iedereen aan om in een feestelijke bui te komen. Wie weet wordt jouw team wel opgemerkt, niet alleen vanwege je tafelvoetbaltalent, maar ook vanwege je creatieve outfit!

Prijzen: Inschrijfgeld wordt als prijzengeld volledig uitgekeerd.
Sfeer: Warme en gezellige ambiance, carnavalsmuziek

De prijzen voor de winnende teams zorgen voor extra spanning, maar het gaat vooral om het samenbrengen van mensen voor een gezellige avond. De bar zal goed gevuld zijn, en de muziek zal zorgen voor de perfecte carnavalssfeer.

Dus, noteer 9 februari in je agenda en breng je vrienden mee naar Café Dingus voor een avond vol tafelvoetbalplezier en carnavaleske gezelligheid. Het wordt een evenement om niet te missen! Tot dan!


Getagged in:
JAN
06

Toernooireeks voor nieuwe, minder ervaren en ervaren spelers! - NOG MAAR 1 PLEK VRIJ!

Tafelvoetbalvrienden!

De Soccer Bond Zuid-Limburg gaat in samenwerking met Café Dingus beginnen met een toernooireeks, die in het teken staat van plezier hebben, vrienden maken en nieuwe tafelvoetbalspelers voor de Topper en/of Soccer competitie te werven.

Het concept van de zogenaamde MONSTER DYPS is gekozen om dit idee om laagdrempelige toernooitjes vorm te geven. Dit betekent:

1. Spelers melden zich niet als koppel, maar individueel aan

2. Een toernooi begint met een aantal (tussen de 6 en 10) voorrondes, waarin iedere speler iedere wedstrijd met verschillende spelers samen speelt:  soms speel je dus met een ervaren speler, soms met een minder ervaren/nieuwe speler.

4.  Een wedstrijd in de voorronde gaat tot 7.

5. Na de voorrondes worden,op basis van de individuele resultaten tijdens de voorronden, vaste koppels gevormd, die volgens het "best of 3" model KO wedstrijden spelen, waarbij 2 van 3 sets moeten worden gewonnen en 1 set tot 5 gaat.

6. De eerste X spelers spelen voor het kampioenschap, waarbij speler 1 met speler 5 speelt, speler 2 met speler 6, enzovoorts. Hierbij is X afhankelijk van het aantal spelers.

7. De overige spelers, spelen voor de winst in de B-Ronde.

Aangezien het maximaal aantal deelnemers afhangt van het aantal beschikbare voetbaltafels is gegarandeerd, dat het toernooi  "lekker doorloopt" en maximaal 4 uur duurt (aanvang 20:00 -  einde uiterlijk 00:00)

Voor de ervaren spelers een niet onbelangrijke informatie:  Er wordt gespeeld op 2 Topper tafels (volgens de ZOH Topper regels)  en op 1 Leonhart tafel (volgens de SBZL-ITSF Soccer regels):  Voor de één een leuk concept; voor de ander misschien niet. In ieder geval voor de Topper spelers, die nog nooit een Soccer tafel hebben aangeraakt een interessante ervaring!  :-)

Dus...  als je zin hebt in een "Fun" toernooi en/of iemand kent, die tafelvoetbal ook wel leuk vindt, maar zich misschien niet goed genoeg vindt voor deelname aan een "profi" toernooi of geen zin heeft in de verplichting van een wekelijkse competitie....   Wip een keer (alleen of samern) binnen  bij Cafe Dingus, Parallelweg 63 in Heerlen!

DAY 1:   27 januari 2024!
DEC
16

Bekerloting

De bekerloting zal op zaterdag 23 december plaatsvinden om 18.30 uur in cafe Dingus in Heerlen. De volgende bekerronde is op vrijdag 19 januari. 

DEC
15

Christmas Toernooi Café Dingus

Klik "LEES VERDER" voor de flyer van het toernooi. 

DEC
13

In Memoriam

Met droefenis delen wij mee dat Jo Hollanders is overleden. Het bestuur wenst de familieleden, vrienden en leden van TVC 't Helke veel sterkte in deze moeilijke tijd. 

NOV
09

Bondskoppeltoernooi

Onderstaand bericht hebben alle verenigingen al ontvangen. Ter herinnering plaatsen we het nog een keer.

Op 17 november as. vindt het BondsKoppelToernooi plaats  in cafe Dierks ( Bondslokaal) , aanvang 20.30 uur. Voorinschrijven ( €10,-PP) kan t/m 15-11-2023 door het inschrijfgeld over te maken naar: NL89 RABO 0117819794 t.n.v. ZOH onder vermelding van het deelnemende koppel. Inschrijven op de avond van het BKT kan ook van 19:00 tot 20:00 uur en kost €12,50 PP.

Het BKT is een boeteplichtig toernooi, per vereniging moet minimaal 1 koppel deelnemen.

Het bondslokaal is gelegen aan de Hoogstraat 65 te Landgraaf.

Met vriendelijke groet, P.Roeleveld, secretaris ZOH 

OKT
14

TVC De Hakkers verhuisd

Per direct is TVC De Hakkers verhuisd. De nieuwe locatie is cafe Dingus, Parallelweg 63, 6411 NB in Heerlen. De locatie is het enige dat veranderd is, het wedstrijdprogramma blijft hetzelfde! 

SEPT
30

Tweede Ronde

De eerste algemene bekerronde zit er weer op. De loting voor de tweede ronde die gespeeld gaat worden op vrijdag 15 december is op zaterdag 7 oktober om 16.00 uur. De locatie is deze keer cafe A jen Kirch in Kerkrade. Aanwezigheid is niet verplicht maar als altijd is iedereen welkom om de loting bij te wonen. 

SEPT
12

Route naar Eys

Aangezien de weg van Simpelveld naar Eys is afgesloten dienen de verenigingen die een uitwedstrijd bij Blauw-Wit hebben rekening te houden met extra reistijd. Het schijnt nog wel mogelijk te zijn via wat kleine weggetjes maar als je hier niet bekend bent is het beter om de omleidingen te volgen. 

AUG
26

De overschrijvingen

De volgende spelers zijn naar een andere vereniging gegaan.
H Theunissen         Beat Boys- Bulldozers

K van Wagenveld   Oud Bocholtz- Blauw-Wit 2

M van Hommerig    Oud Bocholtz- Blauw-Wit 2

S Stalmans             Oude Heide 2- Bok

J Knubben              Oude Heide 2- Bok

M Smeets               Bok- Ricky's Pub 3

J Ubachs                Heukske- Dingus 1

B Smolenaers        Oude Heide 2- Ricky's Pub 3 onder voorbehoud

H de Vries              Tepke- Hakkers

F Bruijnen              Helke- Boskai

A van Dijk               Dingus- Wolfjes

D Coenen               Heukske- Ricky's Pub 1

D Lehmann             Ricky's Pub 3- Oude Heide 2 

F Stitzinger             Komiek- Kokerel

AUG
18

Bekerloting

Vrijdag 29-09-2023 is de eerste algemene bekerronde. De loting is op zaterdag 26-08-2023 in het bondslokaal om 14.00 uur. Het adres is Hoogstraat 65 in Landgraaf. Aanwezigheid is niet verplicht maar elk lid is welkom om deze bij te wonen!  

JULI
20

Competitie indeling ZOH seizoen 2023-2024

Zojuist is de competitie indeling voor het komende seizoen 2023-2024 gepubliceerd. Door het wegvallen van enkele verenigingen zijn we helaas genoodzaakt om de 3e klasse te laten vervallen. 

Voor het nieuwe seizoen hebben zich 44 teams aangemeld, waardoor er gekozen is voor 4 klasses van 11 teams. 

De kampioen van de overgangsklasse, Ut Helke 1, promoveerd naar de Hoofdklasse.

De kampioen van de 1e klasse, Boskai 3 promoveert naar de overgangsklasse, maar ook de nummers 2, 3 en 4 (Eijsden 2, Dingus 1 en Im Weissen Rossl 1) van de 1e klasse van vorig seizoen schuiven een klasse omhoog, om de overgangsklasse te kunnen aanvullen tot 11 teams.

Hetzelfde geldt in de 1e klasse van komend seizoen. Naast de kampioen van de 2e klasse vorig seizoen, A Jen Kirch 1, zijn ook de nummer 2, 3 en 4 (Fratelli 2, Blauw Wit'62 3 en 't Brook 1) van de 2e klasse van vorig jaar gepromoveerd naar de 1e klasse, alsmede ook de kampioen van de 3e klasse van vorig seizoen (Eijsden 3). De 1e klasse wordt gecompleteerd door het nieuwe team De Kokerel 1.

Hierdoor kunnen we 4 gelijke klasses van 11 teams genereren, waardoor ook iedereen evenveel wedstrijden speelt dit seizoen.


De indeling kunnen jullie vinden via hier.

Het competitieschema zal begin volgende week gepubliceerd worden.

JUNI
23

Officiële eindstand Top 100 seizoen 2022-2023

Zoals bekend is de Top 100 zoals deze op de site wordt getoond niet compleet, aangezien de reservespelers die invallen in een partij hierin niet meegeteld worden. Op het eind van het seizoen worden deze invalbeurten alsnog verwerkt in de officiële eindstanden van de Top 100 en separaat gepubliceerd. Daarnaast is er nog een ander aspect wat impact heeft op de weergave op de site en gecorrigeerd moet worden voor de officiële stand: de extra 2e partij die spelers in elke klasse konden spelen. Eerlijkheidshalve tellen deze partijen uiteraard niet mee voor de Top 100.

Hierbij de officiële top 3 eindstanden van alle klassen. De top 3 per klasse is direct weergegeven, het totale klassement van elke klasse kun je als PDF downloaden.

 Hoofdklasse:

Overgangsklasse:

 1e klasse:

 2e klasse:

 3e klasse:

JUNI
20

Nieuwe poppen

Medio vorig seizoen werden we geconfronteerd met de mededeling dat de fabrikant van de houten poppen was gestopt. Doordat de ZOH een voorraad had kon het seizoen worden afgemaakt maar die voorraad is nu uitgeput. Na een lange zoektocht werd duidelijk dat eenvoudigweg bestellen bij een andere fabrikant niet haalbaar was. Sinds een paar maanden is er echter een houten pop op de markt die wij voortaan gaan gebruiken. Deze is vrijwel identiek aan de huidige pop. Ze zijn alleen 1 a 2 mm langer. De andere afmetingen zijn gelijk aan de bestaande dus de overgang zal weinig problemen opleveren.

De huidige poppen kunnen nog gebruikt worden. Er zijn ook nog oude poppen beschikbaar die wel duurder zijn omdat deze stuk voor stuk handmatig gemaakt worden op kleine schaal. Heeft de speeltafel veel nieuwe poppen nodig dan kan men beter alle poppen vervangen door de nieuwe. Moeten er slechts 1 of 2 poppen vervangen worden kan men overwegen een oude pop aan te schaffen. 

Men kan dus of met nieuwe poppen spelen of met oude. Een mix is niet mogelijk. 

Wil iemand eens oefenen met de nieuwe poppen dan kan dat. In principe kan er elke vrijdag geoefend worden in het bondslokaal, cafe Dierks Hoogstraat 65 in Landgraaf vanaf 14.00 uur. Daar is 1 speeltafel uitgerust met de nieuwe poppen.

Meer uitleg volgt op de jaarvergadering die zondag 25 juni gehouden wordt om 14.00 uur in het bondslokaal.

JUNI
11

Verplaatsing vergadering

De algemene jaarvergadering die vrijdag zou plaatsvinden moet verplaatst worden. De nieuwe datum is zondag 25 juni geworden om 14.00 uur. Deze late wijziging zal wellicht niet voor iedereen goed uitkomen dus de vergadering is deze keer NIET boeteplichtig. Voordelen zijn er ook, de bekers kunnen dan uitgereikt worden en Pinkpop is voorbij.  De locatie is als vanouds het bondslokaal, Hoogstraat 65 in Landgraaf.