Verstappen niet eens met kritiek Gasly: 'Komt door ervaring'

Pierre Gasly wist ook in Bahrein weer niet te overtuigen. De Franse coureur kwam opnieuw het gehele weekend niet in de buurt van teamgenoot Max Verstappen en klaagde tevens over problemen aan de auto. Na afloop van het raceweekend verklaarde hij zich niet comfortabel te voelen in de RB15. Verstappen heeft hier geen last van, zo liet hij in een reactie weten.

Voor het tweede raceweekend op rij wist Gasly het tempo van zijn teamgenoot niet bij te benen. In de vrije trainingen was de 21-jarige coureur steeds langzamer dan Verstappen, en in de kwalificatie wist hij het opnieuw niet te schoppen tot Q3. Ook in de Grand Prix wist Gasly geen potten te breken: hij finishte als achtste. Gedurende het weekend liet hij meermaals weten zich niet helemaal lekker te voelen in de nieuwe bolide van Red Bull Racing. Verstappen ervaart deze problemen niet.

Artikel gaat verder onder video
Ik denk zelfs dat ik me beter voel in deze auto dan in die van vorig seizoenMax Verstappen over RB15

"Het voor hem beoordelen kan ik natuurlijk niet, maar ikzelf voel me wel comfortabel in de auto. Ik heb er geen problemen mee en ik denk zelfs dat ik me beter voel in deze auto dan in die van vorig seizoen. Ik kan wat makkelijker de limiet vinden en er tegenaan rijden", zo laat Verstappen in een reactie weten aan GPToday. De Nederlander denkt wel te weten waarom er tussen hem en Gasly zo'n groot verschil is qua gevoel met de RB15.

"Dat heeft natuurlijk ook met de ervaring te maken die je opbouwt, denk ik", zo legt Verstappen uit. "Op een gegeven moment moet je echter aan de balans gaan werken en dat was dit weekend niet helemaal oke." De Limburger voelt zich dan weliswaar comfortabel in de RB15, maar dat betekent niet dat er geen verbeterpunten zijn.

"Soms hebben we onderstuur en de andere keer hebben we weer overstuur. Dan probeer je daar oplossingen voor te zoeken, maar dan gaat ie ineens weer de andere kant op. Het is heel lastig om een balans te vinden daarin", zo besluit de Red Bull-coureur.

New tournament accepted in France 2020
Verstappen in Bahrein: dit schreven de internation...
 

You have no rights to post comments

All rights Reserved.
Privacy statement (AVG/GDPR)