Verstappen in Bahrein: dit schreven de internationale media

Red Bull Racing kende een moeizaam weekend op het Bahrain International Circuit in Sakhir, maar Max Verstappen wist er toch nog een knappe vierde plaats uit te slepen. In Nederland was men content met het optreden van Verstappen, maar wat schreven de buitenlandse media over de prestatie van de Red Bull-coureur?

L'Equipe (Frankrijk) In Frankrijk kijkt men voornamelijk naar coureurs als Charles Leclerc, Romain Grosjean en Pierre Gasly, en laatstgenoemde kwam er niet al te best van af. "Terwijl Leclerc schittert bij Ferrari, heeft Gasly duidelijk meer moeite om zich aan te passen aan zijn nieuwe team. In de WK-stand is hij nu al ver verwijderd van zijn nieuwe teamgenoot Max Verstappen: 4 punten tegenover 27", zo schreef de Franse pers. Ze waren tevens van mening dat Renault niet in staat is om Red Bull Racing op te jagen dit seizoen.

Artikel gaat verder onder video

BBC (Groot-Brittannië): Ook in andere sportkranten worden de prestaties van Verstappen naast die van Gasly gelegd, zoals bij de BBC in Groot-Brittannië. Zij spreken van een "eenzame race" voor Verstappen en vrezen dat de race in Bahrein wel eens het beeld kan gaan vormen voor de rest van het seizoen. "Max reed een eenzame wedstrijd en leek het tempo van de Ferrari's en Mercedessen niet te hebben. Het kan ook wel eens een eenzaam seizoen gaan worden voor hem, zeker omdat hij ook geen teamgenoot heeft om mee te vechten. Gasly rijdt rond in het middenveld, terwijl Verstappen wel met de toppers weet te vechten. Hij houdt de druk er tenminste nog op", zo schrijft de Britse krant.

Süddeutsche Zeitung (Duitsland): In de Duitse media was men natuurlijk vooral gefocust op de prestaties van Sebastian Vettel en Nico Hülkenberg, maar ook Verstappen kwam aan bod. Volgens de Süddeutsche Zeitung had de Red Bull-coureur best op het podium kunnen staan. "De reden dat Verstappen in zijn Red Bull niet meer kon toeslaan, was enkel te wijten aan het feit dat de Safety Car in de laatste minuten nog naar buiten kwam", zo schrijft het Duitse medium.

Gazzetta dello Sport (Italië): In Italië sprak men natuurlijk schande van het teleurstellende resultaat van Ferrari en de focus ging dan ook vooral uit naar de spin van Vettel. "De zwakke Vettel sloot de race af als vijfde achter Verstappen, nadat hij daarvoor schaamteloos werd ingehaald door Leclerc en Hamilton", zo haalt de Italiaanse sportkrant uit.

Wat vind jij?

Beoordeel het optreden van Verstappen in Bahrein

Hij reed uitstekend, maximale eruit gehaald0%

Hij reed goed, maar podium had gemoeten0%

Hij reed redelijk, kon beter0%

Hij reed zeer matig, maakte een aantal fouten0%

Hij reed slecht en mag nog blij zijn met P40%

0 votes
Verstappen niet eens met kritiek Gasly: 'Komt door...
Vanavond mogelijk al duidelijkheid over Grand Prix...
 

You have no rights to post comments

All rights Reserved.
Privacy statement (AVG/GDPR)