Vanavond mogelijk al duidelijkheid over Grand Prix Nederland, Assen zit klaar om contract te tekenen

Het zal niet lang meer duren voordat we duidelijkheid krijgen over een mogelijke Grand Prix in Nederland. Lee van Dam, van The Netherlands Grand Prix Foundation, verwacht misschien vanavond al het verlossende woord. Nu de exclusiviteitsdeadline met Zandvoort is verlopen, maakt ook Assen weer kans op de Grand Prix. Men tekent daar wellicht vanavond nog, zo bevestigt Van Dam.

Het Circuit van Zandvoort had tot en met 31 maart de tijd om de deal met de Formule 1 rond te krijgen, zonder dat er gesproken werd met andere circuit. Deze exclusiviteitsdeal sloot Zandvoort vorig jaar al met de koningsklasse van de autosport, maar is nu dus verlopen. Hierdoor zijn er weer kansen voor Assen, waar men misschien vanavond al een contract met de Formule 1 ondertekend. Volgens Van Dam kan de Grand Prix op dit moment zowel naar Zandvoort als naar Assen gaan. Hij gelooft niet dat Zandvoort in het geheim al een akkoord heeft bereikt met het Formula One Management.

Artikel gaat verder onder video

Gemeenteraad Zandvoort keurt investering in Formule 1 goedLees meer

"Ik denk dat als er iets rond zou zijn, men daar ook direct mee naar buiten komt, net als destijds met de Grand Prix in Vietnam. Ze waren daar ontzettend trots op het feit dat het contract was ondertekend en kwamen hier gelijk mee naar buiten. Mijn gevoel zegt dan ook dat het nog niet rond is met Zandvoort. En zo lang dat niet definitief is, zijn er kansen voor ons", zo vertelt Van Dam aan Motorsport.com.

Hij denkt dan ook dat het wel wat zegt dat Zandvoort de deadline met het FOM niet heeft weten te halen. "Het is toch een deadline. Vanuit het FOM kan men nu zeggen: 'jongens, jullie hebben het niet gered om het contract tijdig rond te maken, dus we zijn nu ook vrij om met andere partijen te praten.'", aldus Van Dam, die echter wel snel het verlossende woord verwacht vanuit het management van de sport.

Als we een contract voorgeschoteld krijgen, tekenen we directLee van Dam

Op de vraag wanneer er duidelijkheid kan komen over een Formule 1-race in Nederland, is Van Dam helder: "Vanavond al. Als we een contract voorgeschoteld krijgen, tekenen we direct. Het ligt natuurlijk ook aan het FOM. Zij zijn een gentlemen, dus ze zullen het eerst netjes met Zandvoort afronden. Maar misschien heb ik het mis en is Zandvoort al een stuk verder en hoeven ze alleen nog maar de details af te ronden om vervolgens morgenvroeg met nieuws te komen. Dat zou de zaak veranderen."

Maar Van Dam verwacht in ieder geval dat er ieder moment duidelijkheid kan komen. "Jazeker. Als het niet vanuit de kant van Zandvoort komt, dan hopelijk vanuit onze kant", zo sluit hij af.

Verstappen in Bahrein: dit schreven de internation...
Results and Photos of Seoul Open 2019
 

You have no rights to post comments

All rights Reserved.
Privacy statement (AVG/GDPR)