Skip to main content
Aanbevolen

Leonhart World Series St. Wendel. Wat waren het weer een paar mooie dagen met veel tafelvoetbalvrienden!

We hebben er lang op moeten wachten i.v.m. corona, maar na 2 jaar konden we eindelijk weer een Nederlandse delegatie naar het WK Leonhart sturen in St. Wendel. Afgelopen weekend streden 520 spelers uit Europa om de prijzen, met Nederlands succes!


De eerste medaille werd op donderdag binnengehaald toen Emile Roodhorst en Rens van de Kerkhof 2de zijn geworden in de Classic Open Semi Pro klasse. Op vrijdag behaalde Amber Starren een derde plek bij de Dames Enkel. Ze moest daarvoor o.a. de huidige Duitse Kampioene Steff Schmid verslaan.

Op zaterdag werd er door de 17-jarige Wesley de Graaf een 3e plek behaald bij de Junioren Dubbel, samen met zijn Belgische partner Jordy Mertens. Wesley wist tevens al zijn kwalificatiewedstrijden te winnen in de Junioren Enkel, maar verloor helaas de kwartfinale, waarna hij eindigde op een 5e plek.

Ook bij de senioren was er succes. Daar behaalden Ton van Eenbergen en Jan de Mol een 4e plek in de dubbel in een zeer sterk deelnemersveld. In de Open Doubles Semi Pro met 90 koppels wisten Emile Roodhorst en Rens van de Kerkhof de finale nu wel te winnen.


Op zondag vonden de nationale team-events plaats en daar liet Nederland weer zien bij de top te horen. TeamNL1 behaalde een hele mooie 2de plek. TeamNL2 werd, na 1ste te zijn in de voorronde, uiteindelijk 5de. Het seniorenteam werd ook 2e. Allen verloren van het winnende Duitse team. Het damesteam werd 4e.

Weliswaar niet in de prijzen gevallen, maar zeker een vermelding waard bij een zeer sterk deelnemersveld van meer dan 150 koppels, is de negende plek in de open dubbel van Joey van Dijk en Jeffrey Krop!

Van deze kant nogmaals hartelijk gefeliciteerd! Een uitstekende prestatie waar we trots op mogen zijn!

Bestuur NTVB



Wesley 


Amber


Ton en Jan

Coming Up this Weekend - 2 Tournaments in Europe
Tilburg Open Doubles 25-9-2021 MAX 70 KOPPELS!!!