Skip to main content
Fontgrootte: +

European Champions League en WCS Leonhart 14-17 sept. te St. Wendel, Duitsland.

IMG_20170916_192557

European Champions League

Op de donderdag 14 sept. werd de Champions League voor clubteams uitgespeeld waarbij voor Nederland de NTVB kampioen TVC De Hakkers aan de start kwam. Na het reeds ontbreken van de twee basisspelers Yves Biermans en Maurice Boersma was het op het allerlaatste moment afhaken van enkelspecialist Jeffrey Swinkels voor De Hakkers teveel om op te vangen. Na een overtuigende zege in de 1e wedstrijd tegen Czaras Hoolba uit Tjsechie (21-15) volgden 3 nederlagen tegen resp. Foosballeur uit Zwitserland (11-21), Les Gladiateurs Montreuil uit Frankrijk (19-21) en TFC Pielachtal uit Oostenrijk (17-21). Zeker het ontbreken van een echte enkelspeler brak De Hakkers op omdat hierbij per wedstrijd toch wel altijd zo'n 12 tot 15 goals verloren gingen. Gezien het meest geringe verlies tegen de Fransen (20-20 is gelijk) en het feit dat ze de laatste wedstrijd nog met 17-13 hadden voorgestaan erg jammer. De kwartfinale werd dan ook niet bereikt terwijl dit met een compleet team zeker mogelijk en ook waarschijnlijk was geweest.



Op het daarop volgende WCS Leonhart dat van vrijdag t/m zondag werd gespeeld werden door de Nederlanders echter zeer goede en verrassende resultaten behaald!


WCS Leonhart

Op hun 1e internationale toernooi (!) wist het koppel Piet Senden/Horst Meisters meteen hun visitekaartje af te geven met een 2e plaats in de Senioren Dubbel en zelfs een 1e plaats in de Senioren Speedball Dubbel!





In de Dames Classic Dubbel ging het goud naar het voortreffelijk spelend koppel Mechtilde Wijers/Amber Starren. Fijn om te zien dat na het koppel Moenen/Moenen ook nu weer Nederlandse dames zich met de internationale top kunnen meten!

















Verder haalde Henk Habets met zijn engelse partner Rob Atha de halve finale in de Open Speedball Dubbel en de finale in de Open Classic Dubbel. Omdat het toernooi op zondag echter uitgelopen was en zijn partner zijn vliegtuig moest halen moesten deze partijen opgegeven worden en eindigde hij officieel als resp. 4e en 2e in deze disciplines.




Bovendien zijn de prestaties van Mark Dost zeker het vernoemen waard. Weliswaar net buiten de prijzen, maar wel in de sterkst bezette disciplines, veroverde hij aan de zijde van Rick Wensink een 5e plaats in de Open Dubbel en met de belgische Ellen van Onckelen zelfs een 4e plek in de Mixed.

Tenslotte werden nog enkele goede klasseringen behaald door Joey van Dijk (5e in Junioren Enkel), Jo Franssen (5e in Senioren Enkel)en Frenk Kuhtreiber/Jo Franssen (5e in Senioren Classic Dubbel).

Al met al, voor de Nederlanders een succesvol toernooi waaraan door meer dan 500 spelers werd deelgenomen. 

Junior Intercup Challenge 2017, 06-07 October
PRO TOUR - ClubFoos