Skip to main content
Aanbevolen

Corona update



KONINKLIJKE NEDERLANDSE TAFELVOETBAL BOND  


Update Corona regelgeving


   Beste sportvrienden,

Volgens de recent gepubliceerde Corona regelgeving is sinds 1 juli  zowel binnen- als buitensport in principe weer toegestaan. Deze informatie is te vinden op de verschillende internetsites van onder andere de overheid en het olympisch comité:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport 

https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen 


De NOCNSF site is met name vrij duidelijk met de regelgeving omtrent horecasporten en het verschil, dat er bestaat tussen het horecaprotocol en het sportprotocol  :

     

       

Vraagt men echter de nationale instanties en lokale overheden om concrete richtlijnen/ toestemming voor het organiseren van evenementen en in het bijzonder tafelvoetbaltoernooien of competities, dan krijgt men verschillende antwoorden, die, naar onze mening, niet altijd overeenkomen met de informatie, die op deze sites vermeld staat.


Vanuit de NTVB geven we daarom het volgende advies

Ja, het is weer toegestaan voor alle doelgroepen in alle takken van sport, dus ook tafelvoetbal, wedstrijden, toernooien en evenementen te organiseren. zowel binnen als buiten. Voor alle leeftijdsgroepen geldt, dat zij normaal spelcontact mogen hebben wanneer de 1,5 meter de normale sportbeoefening in de weg staat. Voor ons betekent dat dus, dat zowel dubbel- als enkelwedstrijden gespeeld mogen worden.

Uitslagen van toernooien zullen ook weer in de nationale rankings worden verwerkt.


Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden.
- Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
- Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
- Vermijd drukte.
- Was vaak je handen.


ECHTER
Aanvullend wordt sterk aangeraden om bij het organiseren van een toernooi of competitie vooraf contact op te nemen met de betreffende gemeente en  om explicite goedkeuring te vragen.

 De NTVB stelt zich niet aansprakelijk, indien een lokale overheid de richtlijnen en regels anders interpreteert!


Rob Göbbels
Jack Janssen Michelle Gelissen
Voorzitter Penningmeester Secretaris

 == FAIR PLAY – BE PART OF THE PRIDE ==

Herman Dohmen
2020 ITSF Tour & Ranking cancelled due to coronavi...