De komende 3 weken ligt de competitie stil vanwege de nieuwe coronamaatregelen. De ZOH had al maatregelen getroffen om een periode zonder wedstrijden te kunnen overbruggen. Deze periode kan eventueel verlengd worden door de bekercompetitie te schrappen. 

Maar onze voorkeur gezien de onzekerheid is dat als de coronamaatregelen langer in stand blijven of aangescherpt worden, wij  gaan spelen op zaterdag- en zondagmiddagen. De horeca heeft nu ook weer te maken met een maximum aan toegelaten bezoekers. De verenigingen met meerdere teams gaan dan gebruik maken van beide dagen om alle thuiswedstrijden te kunnen spelen. De bekercompetitie kan dan ook gespeeld worden.

Vanwege corona gaan we ook voor elke klasse het 3-koppel systeem toestaan. Dit wordt al gehanteerd in de 3de klasse. Men kan nu een 4de koppel loten zodat er toch een hele wedstrijd kan worden gespeeld met minder spelers. Details staan in een eerder nieuwsbericht en in het reglement.  

Het spelen op zaterdagen en zondagen voeren we alleen in als wedstrijden op een vrijdag niet mogelijk zijn.

Als verenigingen nu al wedstrijden willen spelen (of inhalen) op zaterdag- of zondagmiddagen is dat mogelijk als zij tot een akkoord komen met de tegenstander. Voor verenigingen die dit nog niet kunnen of willen zullen speelronde 3 en 4 verplaatst worden naar respectievelijk 23 oktober en 27 november. De eerste bekerronde wordt uitgesteld naar 22 januari. De reeds geplande inhaalwedstrijden zullen een andere datum toegewezen krijgen. Als verenigingen in onderling overleg besluiten om op een andere dag een wedstrijd te spelen is dat altijd mogelijk.

Als de sportkantines gesloten blijven kunnen wij andere locaties aanbieden aan de getroffen verenigingen.