ZOH BokaalZOH Bokaal

Sportvrienden,

de ZOH heeft besloten om, in samenwerking met de NTVB, een toernooi-serie op Topper tafels te ondersteunen en daaraan een nieuwe prijs te verbinden, de ZOH Bokaal!

Het idee is om door middel van een eigen Topper-toernooi-ranking de deelname aan deze toernooien te stimuleren en zo een extra stimulans te geven om toernooien te organiseren.

Voorwaarden voor een toernooi, om mee te tellen voor deze ranking, zijn gedocumenteerd in de "Handleiding NTVB Challenger toernooien", die te vinden is op tafelvoetbal.nl/ documenten.

Belangrijkste voorwaarde, is dat het toernooi minstens 3 weken van te voren aangevraagd wordt bij de NTVB, dat het wordt georganiseerd mbv. de speciale toernooi software "Tifu" en er wordt gespeeld volgens het zogenaamde "Zwitsers Systeem".

De NTVB toernooicommissie staat ter beschikking om (kostenloos) een helpende hand te bieden bij het bedienen van de software. Doel is echter wel, dat de organisatoren zelf tijdens het toernooi leren hoe dit werkt zodat men na 1 of 2 keer meekijken/oefenen, een toernooi zonder hulp kan organiseren. (zie ook hiervoor de bovengenoemde handleiding).

Het Zwitsers systeem betekent, dat de ZOH competiteklasse, waarin men speelt, geen rol meer speelt, maar op het toernooi zelf, door middel van kwalificatieronden, wordt bepaald in welke discipline/ronde men uiteindelijk de KO-fase speelt.

Het voordeel van dit systeem voor de spelers is, dat iedereen een minimaal aantal kwalificatieronden speelt (gemiddeld 5), waarbij men in principe steeds tegen gelijkwaardigere spelers geloot wordt en men tijdens de KO fase, ongeacht de competitieklasse, tegen die spelers speelt die op dit toernooi ongeveer net zo goed of slecht tijdens de kwalificatie hebben gepresteerd.

Het voordeel voor de toernooiorganisator is het feit, dat men vrij goed kan inschatten wat de eindtijd van het toernooi is en men dit flexibel kan sturen door spontaan te beslissen een kwalificatieronde meer/minder te spelen of het aantal teams, dat zich kwalificeert voor de verschillende KO-Ronden

Het gebruik van de Tifu software is verplicht, zodat de resultaten gemakkelijk kunnen worden verwerkt in de ZOH ranking.


Met sportieve groet,


​Eric Mey ​Jack Janssen
​Voorzitter ZOH
Voorzitter NTVB
​​


== FAIR PLAY – BE PART OF THE PRIDE ==

Herinnering NTVB Challenger - Roberto Sport
Coming up this weekend - ITSF World tour 2017

Related Posts

Webmaster Elroy Starren. All rights Reserved.